Рецепти
Запечено свинско месо со зеленчук Ана Ѓорова

Гурманска тава со свинско месо, домати, зелка и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(најдобро од врат, 1/2 килограм )

Зелка(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Зелена пиперка(2 )

Зелена лута пиперка(1/2 )

Домат(2 )

Магдонос(1/2 Китка)

Масло

Сол

Бибер

Буковец

Црвен пипер

Коцка за супа од зеленчук(1 )

Путер(1 Супена лажица)

Вода(1/2 Литар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Во подлабока тава на загреано масло, месото се пржи од двете страни додека зарумени, а потоа се трга настрана.
  2. Во истиот сад, најпрво се пржи кромидот, а потоа се додаваат сечканите пиперки, ситно сечканата зелка и се продолжува со пржење.
  3. Кога зеленчукот ќе омекне, се додаваат ренданите домати, коцката за супа, месото и се меша. Се остава да се динста на тивко околу 1 час.
  4. Пред да се стави во загреана рерна на 200 степени, се зачинува, а потоа се пече во рерна 30 минути.
  5. Пет минути пред крајот на печењето, се додаваат ситно сечкан магдонос и путер.
  6. Јадењето се служи со салата од краставица или со печени пиперки со лук и магдонос.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: