Рецепти
Здрава чинија со цимет и киноа Ана Ристеска

Брз, едноставен, вкусен и безглутенски појадок. Киноа зрната се богата нутритивна намирница што изобилува со антиоксиданси повеќе од било која житарка.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Киноа зрна(1/2 Чаша)

Кокосово млеко(1 Чаша)

Стапче цимет(1-2 )

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Киноата ставете ја во тенџере на среден оган. Додајте го млекото, стапчињата цимет и малку сол. Варете додека млекото не почне да врие со повремено мешање. Од кога ќе почне да врие покријте го тавчето и намалете ја температурата на ниско и гответе околу 15 минути.
  2. Кога ќе завршите со варење на киноата тргнете ја на страна околу 5 минути за млекото да се упие.
  3. Поделете ја во две чинии и додајте бадеми, праски, кокосови снегулки, малинки и јаворов сируп и доколку сакате можете да додадете и млеко.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: