Рецепти
Зелен сос Ана Ристеска

Брз и вкусен сос кој ќе оди совршено во комбинација со разни видови месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млад кромид(1 )

Магдонос(1 Китка)

Јогурт(1 Пакување)

Мајонез(1 Чаша)

Сенф(1 Супена лажица)

Јајце(1 )

Италијански зачин (мешан зачин)(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Измијте зеленчукот и ситно исечкајте го.
  2. Мешајќи додајте го мајонезот, јогуртот, сенфот и зачините и јајцето кое претходно сте го свариле и исечкале на ситни коцкички.
  3. Зачинете го сосот по вкус и сервирајте го со месо.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: