Рецепти
Зеленчукова крем салата Ана Ѓорова

Крем салата од компири, млад кромид, моркови, краставици и грашак за вкусно мезе или како додаток со главното јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Морков(2 )

Млад кромид(1 снопче )

Ротквица(2 )

Магдонос(4 Гранчиња)

Краставица(1 )

Грашок(200 Грама)

Сирење(200 Грама)

Јајце(3 )

Кисела павлака(2 )

Маслиново масло(по желба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Компирите се лупат, убаво се мијат и се сечат на четири дела за полесно да се сварат. Се ставаат во вода, а во нив и сечканите чешниња лук и се варат.
  2. Откако ќе се сварат компирите, се цедат од водата и ситно се сечкааат.
  3. Потоа ги додаваме ситно исечканите свежи моркови, ротквици, магдонос, младиот кромид, ренданата краставица и варените јајца.
  4. Сето тоа се меша, па се додава грашакот, ренданото сирење и една павлака.
  5. По желба се става маслиново масло и уште еднаш убаво се промешува за да се соединат сите состојки.
  6. Салатата може да ја декорирате по желба со кругови краставици или со моркови и грашак.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: