Рецепти
Зеленчукова крем салата Ана Ѓорова

Крем салата од компири, млад кромид, моркови, краставици и грашак за вкусно мезе или како додаток со главното јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Морков(2 )

Млад кромид(1 снопче )

Ротквица(2 )

Магдонос(4 Гранчиња)

Краставица(1 )

Грашок(200 Грама)

Сирење(200 Грама)

Јајце(3 )

Кисела павлака(2 )

Маслиново масло(по желба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Компирите се лупат, убаво се мијат и се сечат на четири дела за полесно да се сварат. Се ставаат во вода, а во нив и сечканите чешниња лук и се варат.
  2. Откако ќе се сварат компирите, се цедат од водата и ситно се сечкааат.
  3. Потоа ги додаваме ситно исечканите свежи моркови, ротквици, магдонос, младиот кромид, ренданата краставица и варените јајца.
  4. Сето тоа се меша, па се додава грашакот, ренданото сирење и една павлака.
  5. По желба се става маслиново масло и уште еднаш убаво се промешува за да се соединат сите состојки.
  6. Салатата може да ја декорирате по желба со кругови краставици или со моркови и грашак.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: