Рецепти
Зелка салата со сусам и ѓумбир Ана Ѓорова

Азиска салата од црвена и обична зелка со вкусен прелив од ѓумбир и со печен сусам

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ѓумбир(една супена лажица ситно сечкан )

Лук(2 Чешниња)

Соја сос(2 Супени лажици)

Оцет од ориз(2 Супени лажици)

Масло од сусам(2 Супени лажици)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Рендана кора од портокал(малку )

Сок од портокал(2 Супени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сусам(4 Супени лажици)

Зелка(1/2 )

Црвена зелка(1/2 )

Млад кромид(3-4 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. За преливот: измешајте ги ситно сечканите ѓумбир и лук со соја сосот, оризовиот оцет, маслото од сусам, маслиновото масло, малку рендана кора и сок од портокал и шеќерот. Убаво промешајте и оставете го во фрижидер. Може да ставите и чили сос по желба.
  2. Сусамот испечете го на умерен оган убаво додека да замириса и да добие потемна боја, околу пола до една минута. Печете го со постојано мешање.
  3. Зелката и младиот кромид исечкајте ги и измешајте ги со сусамот и со преливот. Убаво промешајте и посужете ја салатата.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: