Рецепти
Зимска салата со прокељ и сланина Ана Ѓорова

Овој рецепт може да го комбинирате со сите видови месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Прокељ(400 Грама)

Сланина(50 Грама)

Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)

Кромид(1 Чешне)

Павлака(200 Грама)

Брашно(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Ситно исечкајте ја сланината и ставете ја кратко да се пропржи и потоа додајте ги ситно сечканиот лук и кромид само колку да пуштат мирис.
  2. На оваа смеса додајте 400 грама сечкан прокељ на половинки, додајте малку вода и оставете да врие околу 5 минути.
  3. Изматете павлака со малку брашно, сол и бибер и прелијте ја салатата.
  4. Кратко оставете ја заедно со сосот малку да се згусне, па сервирајте.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: