Рецепти
Зимска салата со прокељ и сланина Ана Ѓорова

Овој рецепт може да го комбинирате со сите видови месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Прокељ(400 Грама)

Сланина(50 Грама)

Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)

Кромид(1 Чешне)

Павлака(200 Грама)

Брашно(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Ситно исечкајте ја сланината и ставете ја кратко да се пропржи и потоа додајте ги ситно сечканиот лук и кромид само колку да пуштат мирис.
  2. На оваа смеса додајте 400 грама сечкан прокељ на половинки, додајте малку вода и оставете да врие околу 5 минути.
  3. Изматете павлака со малку брашно, сол и бибер и прелијте ја салатата.
  4. Кратко оставете ја заедно со сосот малку да се згусне, па сервирајте.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: