Рецепти
Бакнеж Грета Тарбо Ана Ристеска

Лесни и вкусни чоколадни бомбички што одат одлично со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вишни(30 )

Црно чоколадо(200 Грама)

Ореви(100 Грама)

Шеќер во прав(100 Грама)

Млеко(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Вишните од компот или од слатко се оставаат да отстојат извесно време во рум.
  2. Одделно се мешаат 200 г растопено чоколадо, 100 г ореви, 100 г шеќер во прав и 3 лажици млеко.
  3. Од смесата се формираат топчиња.
  4. Во секое од топчињата се става по една вишна.
  5. Доколку масата за топчиња е густа, се додава малку од румот каде што стоеа вишните.
  6. Бомбиците се оставаат до другиот ден, а потоа се натопуваат во стопено чоколадо.
  7. Се препелкаат во мелени ореви или во кокос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: