Рецепти
Чај со брусница и зачини Ана Ѓорова

Чај со превкусна арома на овошје и зачини што е одличен пијалак за во зимските денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брусница(свежа 350 грама )

Вода(8 Чаши)

Стапче цимет(2 )

Каранфилче(6 )

Портокал(2 )

Лимон(1 )

Шеќер(1 Чаша)

Зелен чај(6 ќесички )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тенџере на оган ставете ги водата и брусницата. Покријте со капак и варете ги 30-тина минути додека да омекне овошјето.
  2. Потоа тргнете го тенџерето од оган и додајте ги цедениот сок од портокал и лимон, каранфилчето, циметот, шеќерот и ќесичките чај.
  3. Оставете да отстои 5-10 минути, потоа извадете ги ќесичките чај од тенџерето и оставете да отстои уште половина до еден час покриено со капак.
  4. Пред псолужување загрејте го чајот и остстранете ги циметот и каранфилчето.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: