Рецепти
Чорба со сирење Ана Ристеска

Вкусна чорба со сирење, сланина и шампињони која може да послужи и како главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Димена сланина(150 Грама)

Кромид(1 Главица)

Биено сирење(200 Грама)

Морков(2 )

Млеко(700 Милилитри)

Пченкарно брашно(2 Супени лажици)

Свежи шампињони(250 Грама)

Зелена пиперка(1 )

Целер(3 Гранчиња)

Путер(250 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Црвен пипер(1/2 Кафена лажица)

Сенф(1 Кафена лажица)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Главицата кромид и гранчињата целер ситно ги сечкаме. Морковите ги сечкаме на полукругови. Пиперката, биеното сирење и лентите сланина ги сечкаме на коцки. Шампињоните ги сечкаме на листови.
  2. Во тенџере на оган со растопениот путер го пржиме кромидот. Откако ќе омекне ги додаваме парчињата моркови, сланона, шампињони, пиперка и исечканиот целер. Промешуваме.
  3. Во друго тенџере со зовриена вода на оган ја ставаме коцката да се вари супа.
  4. Откако зеленчукот ќе омекне во тенџерето ги додаваме пченкарното и белото брашно и мешаме додека не се испржи. Ја налеваме супата од коцка, ги додаваме сенфот и црвениот пипер. Го налеваме млекото и ги додаваме парчињата сирење. Промешувамеи посолуваме.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: