Рецепти
Десерт од банани Ана Ристеска

Интересен рецепт со уникатен вкус кој можете да го послужите со топка сладолед по избор

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Банана(4 )

Брашно(100 Грама)

Вода(50-60 Милилитри)

Цимет(малку )

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Се лупат бананите, најдобро е да се користат свежи, поцврсти банани, за да не се распаднат.
  2. Бананите се сечат на 2 половини и потоа се сечат надолу по должина.
  3. Во подбалбок сад се матат брашното, водата и малку цимет.
  4. Се загрева масло на умерена температура, да не биде премногу жешко, за да не загорат бананите.
  5. Бананите се валкаат во смесата, па се пржат во маслото додека добијат златна и крцкава коричка.
  6. Се вадат на салфетка за да се впие вишокот маснотија, па се редат на чинија за послужување и се наросуваат со шеќер во прав и со прелив од чоколадо.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: