Рецепти
Домашен крем од кикирики Ана Ѓорова

Интересен рецепт за љубителите на кикирики

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кикирики(400 Грама)

Таан од сусам(2 Супени лажици)

Кокосово масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кикириките (лупени) се печат во рерна на 150-200 степени околу 1 час додека да добијат златна боја.
  2. Потоа се ставаат во блендер и се мелат. Кикириките треба да бидат како да се истопени, убаво изблендирани, затоа ви треба блендер во исправна состојба (со капак).
  3. Во оваа смеса додајте ги таанот и кокосовото масло, па повторно изблендирајте.
  4. Кремот сервирајте го по желба со грисини, тенко исечени парчиња леб или како додаток по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: