Рецепти
Гурабии со гриз Ана Ѓорова

Вкусните бабини колачиња што одлично одат со кафе или чај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Гриз(160 Грама)

Шеќер(1 Супена лажица)

Масло(50 Милилитри)

Јајце(1 )

Брашно(50 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 пакетче (за шербет) )

Шеќер во прав(200 г (за шербет) )

Вода(40 мл (за шербет) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Изматете ги добро со миксер јајцето и шеќерот додека шеќерот се растопи.
  2. Додајте ги гризот, маслото, печивото и брашното, па целата смеса замесете ја со дланките да се соедини.
  3. Од смесата формирајте топчиња со големина на орев, малку сплескајте ги и наредете ги во тава за печење намастена со масло.
  4. Печете ги во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути.
  5. Во меѓувреме подгответе шербет: во тенџере на оган ставете ги шеќерот во прав, ванилиниот шеќер и водата, промешајте и варете додека шеќерот целосно се растопи.
  6. Печените гурабии прелијте ги со шербет, вратете ги во рерна и допечете ги уште 5 минути на 150°C.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: