Рецепти
Интегрална гибаница со спанаќ Ана Ѓорова

Српски рецепт за појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(1 Килограм)

Фета сирење(300 Грама)

Јајце(2 )

Млад кромид(2 Стогчиња)

Свеж магдонос(1 Шака)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Маслиново масло(6 Супени лажици)

Интегрални готови кори(700 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Детално и внимателно исчистете го и измијте го спанаќот, а потоа ставете го да се свари 5 минути во мала количина вода. Откако ќе се свари, исцедете го и измијте го со ладна вода.
  2. Исечкајте го варениот спанаќ и соедините го со сечканиот млад кромид и фета сирењето.
  3. Скршете 2 јајца, додајте ги во останатите состојки, па сè убаво промешајте и зачинете по вкус.
  4. Загрејте ја рерната на 190°C.
  5. Намачкајте ја тавата во која ќе печете и редете ги интегралните кори подеднакво, а во средината ставете ја смесата од спанаќ. На крај со една кора покријте ја цела тава и намачкајте ја со маслиново масло и малку вода.
  6. Печете 40 минути додека не добие златна боја.
  7. Изладете ја 15 минути пред да ја сервирате.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: