Рецепти
Интегрални панцероти Ана Ѓорова

Хроно појадок за кој може да користите и смеса од мешано брашно – ‘ржано, хејдино, грахам и јачменово

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

'Ржано брашно(500 Грама)

Вода(270 Милилитри)

Прашок за печиво(2 Пакувања)

Путер(2 Супени лажици)

Шунка(150 Грама)

Лутеница(4 Кафени лажици)

Белка од јајце(1 )

Фета сирење(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Замесете тесто со брашното, вода, прашак за печиво, сол и путер.
  2. Поделете го на 8 делови и од секој дел рассукајте кругови со големина на една тацна за кафе.
  3. На тестото ставете фил, преклопете го на половина и притиснете ги краевите.
  4. Загрејте ја рерната на 200°C и намачкајте ги панцеротите со жолчката од јајцето и малку масло и наросете со сусам, па печете ги 30 – 40 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: