Рецепти
Кинеско свинско со ананас Ана Ристеска

Традиционално кинеско јадење во необичен слатко кисел сос со парчиња ананас

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(700 Грама)

Соја сос(2 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Зелена пиперка(1 )

Црвена пиперка(1 )

Пченкарно брашно(6 Супени лажици)

Ананас во конзерва(4 Парчиња)

Оцет(6 Супени лажици)

Шеќер(40 Грама)

Доматно пире(3 Супени лажици)

Пилешка супа(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Месото исечкајте го на коцки, полијте го со соја сосот и оставете го да отстои 20 минути, поклопено.
  2. Кромидот исечете го на тенки кришки, пиперките на парчиња, па прќете ги на масло 3-4 минути.
  3. Во друга тава загрејте повеќе масло.
  4. Месото извалјајте го во брашното и пржете го 2 минути. Вадете го врз салфета за да се исцеди.
  5. Ананасот исечете го на парчиња, додајте го на зеленчукот и пржете се заедно 1 минута.
  6. Додајте ги оцетот, 1 чаша вода, доматното пире, шеќерот и супата и мешајќи ги на тивок оган, варете ги се додека не добиете фин сос.
  7. Додајте го на масото, пржете го 3-4 минути да се згусне и сервирајте го.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: