Рецепти
Кишел ( Желе ) Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1/2 Литар)

Желатин(1 ќесичка )

Шеќер(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во тенџере се става половина од количината ладна вода.
  2. Во неа се става ќесичка желатин и добро се меша.
  3. Останатата вода се става во тенџере, се додаваат 2 лажици шеќер и се вари.
  4. Во неа се додава смесата со желатинот и се меша.
  5. Се вари 1 минута.
  6. Готовиот кишел се става во чаша.
  7. По желба може да се додаде во него и овошје и да се сервира со шлаг и свежо овошје.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: