Рецепти
Крем салата од пиперки и модри патлиџани Ана Ѓорова

Печени пиперки и модри патлиџани во вкусна салата за мезе или додаток со омиленото јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(2 )

Црвена пиперка(6 )

Лук(4 Чешниња)

Кисела павлака(1 Чаша)

Масло од тиква(2 Супени лажици)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(од 1 исцеден лимон )

Сол

Бибер

Сечкан магдонос(свеж 1 лажица )

Копар(1 лажица сечкан )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пиперките наредете ги во плех обложен со хартија за печење и печете ги во рерна на 200 степени, 20 минути.
  2. Потоа ставете ги во ќеса и заврзете ја или во сад покриен со проѕирна фолија. Кога ќе се изладат, излупете ги и исечкајте ги на помали парчиња.
  3. Модрите патлиџани исечете ги на плочки дебели 1 и пол см, па наредете ги во плех обложен со хартија за печење и печете ги 20 минути на 200 степени.
  4. Пиперките и модрите патлиџани измешајте ги со ренданиот лук.
  5. Додајте ја павлаката, маслата, сол, бибер, лимонов сок и свежите зачини, па добро соединете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: