Рецепти
Летна пишкота Ана Ристеска

Ладна торта со пудинг од ванила, чоколадо и кафе за совршено летно уживање

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пишкоти(20-22 )

Слатка павлака(250 Милилитри)

Желатин(1 Пакување)

Млечно чоколадо(100 Грама)

Млеко(500 Милилитри)

Шеќер(4 Супени лажици)

Пудинг од ванила(2 Пакувања)

Путер(100 Грама)

Варено кафе(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Млекото (400 мл) и шеќерот ставете ги да зовријат. Преостанатото млеко соединете го со пудингот од кесичката, а потоа додајте го во зовриеното млеко и непрекинато мешајќи сварете фил.
  2. Претурете го во друг сад, покријте го филот со најлонска фолија и оставете да се излади во фрижидер.
  3. Од секоја пишкота исечете по 3 см. Помалите делови од пишкотите издробете ги и соединете ги со путерот и подготвеното изладено кафе.
  4. Во круг наредете ги пишкотите во обрач од 20 см. На дното ставете ги подготвените издробени пишкоти.
  5. Желатинот прелијте го со 4 лажици ладна вода и оставете да набабри. Откако ќе набабри растопете го на умерена температура.
  6. Слатката павлака изматете ја во цврст шлаг, потоа одделете една лажица и додајте ја во растопениот желатин. Промешајте, а потоа додајте ја и преостанатата слатка павлака.
  7. Соединете ги изладениот пудинг и слатката павлака. Ставете малку крем врз пишкотите, потоа на некои места нанесете растопена чоколада, па повторно крем и се така наизменично, додека имате крем и чоколада.
  8. Оставете 6 часа во фрижидер за да се излади и да се стегне. Декорирајте по желба.
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Тава со брокула и прокељ
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: