Рецепти
Обланда со бисквити Ана Ѓорова

Едноставен и непечен десерт со бисквити и кафе и со фил од чоколадо што е одличен за гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Обланди(3 листови )

Бисквити(400 Грама)

Варено кафе(200 Милилитри)

Јајце(5 )

Црно чоколадо(200 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Шеќер(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во подлабок сад ставете ги јајцата и шеќерот и матете ги со жица за матење на пареа. Додајте го чоколадото и матете додека да се растопи.
  2. Во друг сад со миксер изматете го маргаринот и додајте го во изладената смеса. Измешајте со дрвена лажица.
  3. Земете еден лист обланда, премачкајте ја со филот, така што обландата ќе биде со помазната страна одоздола.
  4. Земете од бисквитите, потопете ги во кафе и наредете ги врз филот.
  5. Постапката повторувајте ја додека ги потрошите обландите.
  6. На крајот целата обланда премачкајте ја со глазура од чоколадо.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: