Рецепти
Пастрмка со бадеми Ана Ристеска

Лесен рецепт за пастрмки со бадеми како одличен петочки ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(4 )

Јајце(1 )

Путер(100 Грама)

Бадеми(исечкани 30 Грама)

Магдонос(малку )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Пастрмките посолете ги, извалјајте ги во изматените јајца и пржете ги на путер од двете страни за да заруменат.
  2. Во друга тава пржете ги бадемите на путер се додека не заруменат.
  3. Потоа посипете ги пастрмките со бадемите и магдоносот и сервирајте ги со варени компири.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: