Рецепти
Печен ослиќ со брокула Ана Ѓорова

Вкусен ручек од печен ослиќ со брокула и бешамел сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(1 Пакување)

Брокула(1/2 Килограм)

Масло

Рузмарин

Брашно(1 Супена лажица)

Млеко(1 шолја )

Лук

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Брокулата обарете ја за да омекне. Покрупните парчиња брокула (без цветот) се сечкаат и се редат во огноотпорен сад.
  2. Потоа се реди рибата и се полева со масло.
  3. Се зачинува по вкус со сол и рузмарин и се става да се пече во рерна на 200 степени.
  4. Бешамел сос: 1 лажица брашно се пропржува во малку масло. Се додава млекото,  ситно сечканиот лук и на крајот цветовите од брокула.
  5. Откако ќе се испече рибата, се вади од рерна и се прелива со бешамел сосот.
  6. Вратете ја во рерна и допечете уште 10-15 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: