MoeMeni
Рецепти
Печен ослиќ со брокула Ана Ѓорова

Вкусен ручек од печен ослиќ со брокула и бешамел сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(1 Пакување)

Брокула(1/2 Килограм)

Масло

Рузмарин

Брашно(1 Супена лажица)

Млеко(1 шолја )

Лук

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Брокулата обарете ја за да омекне. Покрупните парчиња брокула (без цветот) се сечкаат и се редат во огноотпорен сад.
  2. Потоа се реди рибата и се полева со масло.
  3. Се зачинува по вкус со сол и рузмарин и се става да се пече во рерна на 200 степени.
  4. Бешамел сос: 1 лажица брашно се пропржува во малку масло. Се додава млекото,  ситно сечканиот лук и на крајот цветовите од брокула.
  5. Откако ќе се испече рибата, се вади од рерна и се прелива со бешамел сосот.
  6. Вратете ја во рерна и допечете уште 10-15 минути.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: