Рецепти
Печено крцкаво пилешко Ана Ѓорова

Зачинето и крцкаво пилешко – послужете го со омилениот сос и со чаша пиво и уживајте

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(500 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Црвен пипер(1/2 Супена лажица)

Лук во прав(1/2 Супена лажица)

Сусам(50 Грама)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Палента(50 Грама)

Кари во прав(1 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути + 2 часа месото во маринада

  1. Во тенџере на оган ставете вода и сварете ја коцката за супа.
  2. Во длабок сад измешајте ги сенфот и 100 мл масло. Непрекинато мешајќи додавајте 100 мл од супата од коцка.
  3. Пилешките гради исечкајте ги на тенки, долгнавести парчиња и додајте ги во садот да отстојат 2 часа.
  4. Во чинија измешајте ги палентата, брашното, лукот во прав, црвениот пипер, сусамот и карито.
  5. Пилешкото извадете го од маринадата и извалкајте го во зачините, па редете ги парчињата во тава обложена со хартија за печење.
  6. Печете ги 20 минути во рерна на 220 степени или додека убаво заруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: