Рецепти
Пилешка чорба со карфиол Ана Ѓорова

Доколку ја немате испробано оваа комбинација досега, задолжително да го направите тоа за следниот ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. На загреано маслиново масло во тенџере на оган пропржете го кромидот.
  2. Откако ќе омекне, додајте ги морковот, коренот од пашканат и месото, кои претходно се исечкани на коцки.
  3. Откако ќе се запржат, додајте ги цветовите карфиол и 1 литар вода.
  4. Откако месото и зеленчукот ќе омекнат, зачинете со сол, бибер и вегета, промешајте и додајте го ситно сечканиот магдонос.
  5. Во сад со виљушка изматете го јајцето, додајте го јогуртот и лимоновиот сок и мешајте додека се соедини смесата.
  6. Потоа непрекинато мешајте и додавајте ја мешавината од јајце, лимон и јогурт и варете уште кратко.
  7. Сервирајте ја чорбата топла.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: