Рецепти
Полнет крап во рерна Ана Ѓорова

Едноставен рецепт за вкусна печена риба. Послужете го со чаша бело вино и уживајте.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(2 Килограми)

Компир(1 Килограм)

Кромид(2 Главици)

Димена сланина(150 Грама)

Црвен пипер(2 Супени лажици)

Морков(8 )

Павлака(неутрална 250 мл )

Масло

Сол

Бибер

Црвен пипер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Внатрешноста на крапот посолете ја, додајте ја чадената сланина и од едната страна рибата засечете ја на повеќе места.
  2. Кромидот пропржете го на загреано масло во тава на оган и додајте ги компирите исечени на кругови, ренданите моркови и зачинете со сол и бибер.
  3. Крапот ставете го во тавата со засечената страна нагоре, зачинете го со црвениот пипер и прелијте го со неутралната павлака.
  4. Ставете ја тавата во рерна и печете 90 минути на 200 степени.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: