Рецепти
Полнети бабури со туна Ана Ѓорова

Полнети пиперки на поинаков начин за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Маслинките (без семки), магдоносот и доматите исечкајте ги ситно и измешајте ги со исцедената туна од конзерва, издробеното парче леб, сол и бибер.
  2. Бабурите измијте ги, исечете им го капакот (рачката) и исчистете ги од семките.
  3. Наполнете ги со приготвената смеса и одозгора наросете лебни трошки и ставете им малку масло.
  4. Така приготвените бабури ставете ги во огноотпорен намастен сад, прекријте го садот со алуминиумска фолија и печете ги во претходно загреана рерна на 180 степени, 30 минути.
  5. Откријте го садот, отстранувајќи ја фолијата, па допечете ги бабурите уште 10-тина минути.
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко
Домашен чај од ѓумбир и куркума

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: