Рецепти
Прелив од боровинки Ана Ѓорова

Додаток за вашите омилени десерти, сладоледи, палачинки и колачи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Боровница(800 Грама)

Шеќер(300 Грама)

Лимон(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Боровинките, шеќерот и сокот од лимон варете ги 15 минути во тенџере на оган на умерена температура.
  2. На почетокот провремено промешувајте, а при крај непрекинато мешајте.
  3. Откако боровинките ќе омекнат, ставете ги во блендер и измиксајте ги.
  4. Додека е уште врел наполнете го преливот во две помали тегли и чувајте го во фрижидер.
  5. По потреба земете соодветна количина, загрејте ја во микробранова печка или на рингла и потоа прелијте го десертот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: