Рецепти
Ролат од ајвар Ана Ѓорова

Интересен солен рецепт за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ајвар(5 Супени лажици)

Масло(1 Супена лажица)

Брашно(5 Супени лажици)

Јајце(5 )

Павлака(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Прстофат)

Младо кравјо сирење(200 Грама)

Нискомаслена павлака(3 Супени лажици)

Шунка(100 Грама)

Сува везена црвена пиперка(2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Скршете ги јајцата и одвојте ги жолчките од белките, потоа со белките миксирајте цврста пена.
  2. Жолчките почнете да ги матите, додајте ја павлаката и повторно миксирајте.
  3. Во оваа смеса од јајца и павлака додајте го просеаното брашно и печивото, посолете и ставете го ајварот и маслото.
  4. Потоа додајте ја цврстата пена и повторно, нежно промешајте.
  5. На тавата за печење ставете хартија и посипете ја смесата рамномерно и печете 10 минути во загреана рерна на 180 степени.
  6. Печениот солен пандишпан ставете го во влажна крпа, свиткајте го во ролат и оставете го да се олади.
  7. За тоа време припремете го филот: измешајте ја павлаката со сувите пиперки и ренданата шунка.
  8. Оладениот пандишпан премачкајте го со подготвениот фил и повторно превиткајте го во ролат.
  9. Исечете го на парчиња и сервирајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: