Рецепти
Ролати од пилешки копани Ана Ѓорова

Полнети со чадена сланина и кашкавал – вистински гурмански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(со наткопан 4 )

Кашкавал(8 ленти )

Димена сланина(8 ленти )

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Пилешките копани со наткопани засечете ги и отстранете им ги коските. Месото засечете го на повеќе места за да добиете рамни површини за да може да свиткате во ролат.
  2. Посолете ги парчињата месо, прекријте ги со најлонска фолија и толчете ги со чук.
  3. На секое парче пилешко ставете по 2 ленти чадена сланина и по 2 ленти кашкавал.
  4. Свиткајте ги во ролат и прицврстете ги со готварски конец.
  5. Ставете ги во тава за печење намастена со масло, попрскајте ги одозгора со масло и печете ги 30 минути во загреана рерна на 200°C.
  6. Извадете ги од рерна, отстранете им го конецот, преполовете ги и послужете.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: