Рецепти
Солени мафини Ана Ѓорова

Брзи и вкусни солени колачи за појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(240 Грама)

Рендан кашкавал(30 Грама)

Прашок за печиво(1 ќесичка )

Сол(1 Кафена лажица)

Млеко(200 Милилитри)

Јајце(2 )

Масло(60 Милилитри)

Шери домати(150 Грама)

Кашкавал(или сирење 200 грама )

Црни маслинки(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Доматите исечкајте ги на четвртини, сирењето или кашкавалот исечете го на коцки, а маслинките исчистете ги од семки и сечкајте ги и заедно измешајте ги состојките. Може да додадете и малку ситно сечкан магдонос.
  2. Во подлабок сад измешајте ги брашното, солта, може малку бибер, печивото и ситно ренданиот кашкавал (или пармезан).
  3. Настрана изматете ги со виљушка јајцата, млекото и маслото.
  4. Смесата со јајца додајте ја кај брашното и соединете, па потоа додајте ги зеленчуците и внимателно измешајте со дрвена лажица.
  5. Смесата претурете ја во калапи за мафини, претходно намачкани со путер, па печете ги во рерна на 180 степени околу 20 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: