Рецепти
Свинска пача Ана Ѓорова

Балканско предјадење што совршено оди со чашка домашна ракија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински нозе(1 Килограм)

Вода(3 Литри)

Морков(2 )

Магдонос(1 Китка)

Лук(4-5 Чешниња)

Целер(1 )

Кромид(1 Главица)

Сол

Бибер

Ловоров лист

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 5 часа

  1. Свинските нозе заедно со коските измијте ги во неколку води. Ставете ги во голем лонец да се варат, а кога водата ќе зоврие додајте сол.
  2. По 1/2 час варење, додајте ги другите зачини, исечканиот морков, 3-4 чешниња лук, исечканиот целер и магдонос.
  3. Варете 4 до 5 часа, додека месото не биде целосно меко. Проверете дали е готово и со помош на вилушката боцнете го месото – ако самото се дели од коската значи дека е готово.
  4. Чорбата процедете ја и претурете ја во чинија, месото одделете го од коската и исечкајте го на ситно, наредете го во процедената супа, додајте 1 чешне истолчен лук, сол и бибер и оставете ја пачата на ладно место за да се желира.
  5. Исечете на коцки и послужете.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: