Рецепти
Свинско печено во маринада Ана Ѓорова

Месото приготвено на овој начин може бара повеќе време, но нема да погрешите бидејќи е многу вкусно и сочно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 часа

  1. Во сад измешајте ги сенфот и сите зачини. Од зачините може да ставате по 1/2 или 1 лажица – зависи по ваш вкус.
  2. Месото, на крупни парчиња, премачкајте го со маринадата и оставете го во фрижидер преку ноќ.
  3. Утредента во плех ставете го месото и додајте 1/2 чаша маслиново масло, вода и бело вино колку да се покрие месото во садот.
  4. Ставете го плехот на рингла на оган и зовријте ја течноста, па ставете го месото во загреана рерна на 150°C да се пече 4-5 часа. Повремено проверувајте дали е печено. Може да го печете 3 часа на 180°C.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: