Рецепти
Телешка чорба Ана Ѓорова

Топла чорба со потпечено лепче е секогаш одлична опција за во постудените денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(2 средни )

Кромид(1 Главица)

Грашок(1 Чаша)

Домат(2 свежи или од жива туршија )

Морков(1 )

Телешко месо(150 Грама)

Сол(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Зеленчукот добро измијте го и исечкајте го, па варете го со месото во тенџере со зовриена вода на оган околу 20 минути.
  2. Потоа сварениот зеленчук и месото извадете ги од тенџерето и изблендирајте ги со малку вода.
  3. Блендираната каша вратете ја во тенџерето со водата и варете ја чорбата уште 5 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: