Рецепти
Варени ќофтиња со ориз Ана Ѓорова

Едноставен рецепт за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(500 Грама)

Копар(1 врзоп )

Брашно(2 Супени лажици)

Ориз(100 Грама)

Магдонос

Суво оригано(1/2 Супена лажица)

Коцка за супа-бујон(1 )

Ким(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во тенџере со зовриена вода на оган ставете ја коцката за супа и 1/2 лажица ким.
  2. Во друг сад измешајте ги меленото месо, оризот, сечканиот магдонос, копарот, ориганото, преостанатиот ким, сол, бибер.
  3. Измешајте ја смесата додека добро се соединат состојките.
  4. Од смесата со лажица формирајте ќофтиња и ставете ги во тенџерето со зовриената супа. Варете 30 минути.
  5. Брашното размешајте го со 100 мл вода, па со непрекинато мешање со жица додајте го во тенџерето.
  6. Варете додека да ја добиете посакуваната густина, па посолужете со пире и варен зеленчук.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: