Рецепти
Чорба со блитва и кисела павлака Ана Ѓорова

Лесна и освежителна чорба за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Блитва(1 врзоп исчистена )

Кромид(1 Главица)

Морков(2 )

Гриз(40 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Вегета

Сол

Бибер

Ким(1/2 Кафена лажица)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Кромидот пржете го во тенџере со загреано масло на оган.
  2. Откако ќе омекне, додајте го ренданиот морков и сечканите листови блитва.
  3. Зачинете со сол, бибер, вегета и ким, па додајте го гризот.
  4. Додајте 800 мл вода и промешајте, па откако гризот ќе се свари, тргнете го тенџерето од оган.
  5. Киселата павлака размешајте ја со 70 мл вода и со непрекинато мешање додавајте ја во тенџерето и сервирајте ја веднаш.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: