Рецепти
Чорба со шампињони и кисела павлака Ана Ѓорова

Брза и лесна чорба за одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(500 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Брашно(50 Грама)

Компир(2 )

Лимон(1/2 )

Кромид(1 Главица)

Млеко(300 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

9За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Кромидот се пржи во тенџере на оган.
  2. Откако ќе омекне, се зачинува со сол и бибер, па се додаваат компирите (лупени) исечени на мали коцки и шампињоните на листови.
  3. Откако течноста ќе испари, се додава брашното и се меша со лажица додека да се испржи, но се внимава да не потемне.
  4. Се додаваат 400 мл вода и млекото.
  5. Киселата павлака се меша со 1/2 цеден лимон, па откако компирите ќе се сварат, се додаваат 2 црпалки од чорбата во садот со павлаката и се меша.
  6. Размешаната павлака се додава во тенџерето на оган и се промешува, па чорбата за кратко се сервира.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: