Рецепти
Домашен пудинг од вишни и капини Ана Ѓорова

Лесен и освежителен десерт за по ручекот кој одлично оди со чаша ладно црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Замрзнати вишни(300 грама )

Капини(замрзнати 300 грама )

Портокал(1 )

Шеќер(5 Супени лажици)

Лимон(1 )

Нишесте (пченкарен скроб)(5 Супени лажици)

Вода(70 Милилитри)

Млеко(200 Милилитри)

Шлаг во прав(2 ќесички )

Ванилин шеќер(2 ќесички )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Цедениот сок од портокалот ставете го во тенџере на оган заедно со шеќерот, ванилиниот шеќер, ренданата кора од лимон, капините и вишните.
  2. Во садот со густинот налејте ја водата и промешајте.
  3. Откако течноста со сокот од портокал ќе зоврие, додајте го размешаниот густин и мешајте со жица за матење додека пудингот ја добие потребната густина. Сервирајте го во стаклена чаша.
  4. Во друг сад со миксер изматете ги шлагот и млекото додека добиете цврст снег, па украсете го пудингот со шлаг и со чоколадни трошки. Може да го украсите и со свежи капини или вишни или друго овошје и со цимет.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: