Рецепти
Двоен солен ролат Ана Ѓорова

Солен ролат од лиснато тесто што може да го подготвите за појадок, предјадење или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(500 Грама)

Свежи шампињони(500 Грама)

Кисела павлака(300 Грама)

Ајвар(7 Супени лажици)

Мајонез(250 Грама)

Кромид(1 Главица)

Сенф(1 Супена лажица)

Жолчка од јајце(1 за премачкување )

Сусам

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Кромидот пржете го во загреано масло во тава на оган, а откако ќе омекне, додајте ги шампињоните исечкани на листови. Зачинете со сол, бибер и вегета.
  2. Откако течноста ќе испари, тргнете ја тавата од оган, додајте ги мајонезот, киселата павлака и сенфот и промешајте го филот.
  3. На набрашнета работна површина од двете парчиња лиснато тесто со сукало развлечете кори.
  4. На хартија за печење ставете една кора, премачкајте ја со ајварот, врз него ставете ја втората кора и премачкајте ја со филот.
  5. Со помош на хартијата свиткајте ролат и ставете го во тава за печење.
  6. Премачкајте го ролатот со изматената жолчка и наросете сусам, па печете го 45 минути во рерна на 200 степени.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: