Рецепти
Коктел виски соур Ана Ѓорова

Коктел за опуштање по долгата и напорна недела

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Виски(60 Милилитри)

Свеж сок од лимон(30 Милилитри)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Белка од јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Ставете ги состојките во шејкер за коктели, наполнете со мраз и мешајте 10 секунди.
  2. Белката од јајце не е задолжителна, но ако ја употребувате во рецептот – мешајте малку поенергично и подолго време.
  3. Послужете во стаклени чаши за коктели и гарнирајте со овошје.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: