Рецепти
Колач со банани и со лешници Ана Ѓорова

Послужете го колачот со шолја топол чај и уживајте

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зрела банана(2 )

Јајце(2 )

Путер(100 Грама)

Брашно(230 Грама)

Шеќер(120 Грама)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1/4 Кафена лажица)

Џем од кајсии(или џем од јаболко 1 лажица )

Сол(малку )

Црно чоколадо(110 Грама)

Лешник(сечкани 70 грама )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во сад се мешаат брашното, солта, прашакот за печиво, содата бикарбона, 30 г рендано чоколадо и шеќерот.
  2. Во друг сад се пасираат бананите, се додаваат јајцата, путерот и џемот и се меша со жица.
  3. Во смесата со бананите се додаваат 80 г сечкано чоколадо и 70 г сечкани лешници и измешајте ја со смесата со брашно.
  4. Четвртаст калап обложете го со хартија за печење, истурете ја смесата, посипете ја со лешници и ставете ја во загреана рерна на 180 тепени да се пече околу 50 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: