Рецепти
Пиле печено во млеко Ана Ѓорова

Месото на овој начин е многу вкусно и меко, а може да го послужите со варен компир, пире или ориз по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 од околу 1,5 кг )

Кромид(1 Главица)

Брашно(2 Супени лажици)

Масло

Млеко(500 Милилитри)

Бистра зеленчукова супа

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од минути 60 + 2 часа месото да отстои

  1. Пилето исчистете го, измијте го и исечкајте го на делови. Потоа посолете го и оставете го да отстои најмалку 2 часа.
  2. Кромидот ситно исечкајте го и ставете го во тава со масло да се пржи.
  3. Кога кромидот ќе биде омекнат и пожолтен, во тавата додајте ги парчињата пилешко месо, па пржете ги од двете страни.
  4. Потоа месото извадете го од тавата и оставете го настрана, а во тавата пржете две лажици брашно. Пржете кратко, брашното да остане бело.
  5. Во испрженото брашно додајте ги пилешката супа и млекото и направете крем.
  6. Месото се реди во огноотпорен сад, па се полева со кремот.
  7. Се зачинува со сол, бибер, вегета и се става во рерна, па се пече додека убаво да зарумени.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: