Рецепти
Шеќерни прженки Ана Ристеска

Слатка ужинка која можете да ја послужите со крем, џем или мед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Прашок за печиво(5 Грама)

Шеќер(75 Грама)

Путер(75 Грама)

Мелени бадеми(50 Грама)

Јајце(3 )

Шеќер(за одозгора )

Цимет(за одозгора )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Измешајте ги сите состојки во сад со миксер.
  2. Замесете го тестото со рака додека не се добие мазна смеса.
  3. Расукајте го во форма на багет со дијаметар од 3 см.
  4. Исечете парчиња со дебелина 1 см и расукајте ги во форма на кобасица долги 4 до 5 см долги.
  5. Загрејте масло во кое ќе ги пржите лепчињата на 180 степени.
  6. Внимателно ставете по неколку парчиња да се пржат.
  7. Превртете ги со виљушка по 1 минута за убаво да се испржат од сите страни. Оставете да се пржат уште една минута и ставете ги да се цедат на кујнска крпа.
  8. Измешајте малку шеќер со цимет и извалкајте ги прженките.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: