Рецепти
Солена бајадера со колбаси Ана Ристеска

Инересно предјадење кое одлично оди во комбинација со свежи салати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Колбасот се сечка на коцки и се пржи во тефлон. Тортиљите се сечат на ленти.
  2. Во правоаголен сад обложен со хартија за печење се редат лентите тортиљи, половина од количеството испржен колбас, парчиња моцарела и рендан кашкавал. Постапката се повторува уште еднаш.
  3. Последниот слој тортиљи се прелева со смеса од јајца, млеко и зачини. Се наросува со црвен пипер во прав и по желба се редат кругови домати.
  4. Вака подготвената бајадера се остава најмалку 2 часа на ладно, па се пече 50 минути на 180 степени.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: