Рецепти
Торта со печурки Ана Ѓорова

Интересна идеја за вкусно предјадење со кое нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(1 Килограм)

Димена сланина(200 Грама)

Морков(2 )

Леб(2 Парчиња)

Јајце(4 )

Брашно(50 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Лук(2 Чешниња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. На загреано масло во тенџере на оган пржете ги морковите исечкани на коцки, а откако ќе омекнат додајте ги шампињоните исечкани на листови.
  2. Потоа додајте ги парчињата сланина исечкана на коцки и сечканиот лук. Зачинете со сол, вегета и бибер.
  3. Тргнете го тенџерето од оган и додајте го лебот исечен на коцки, киселата павлака, брашното и јајцата и промешајте.
  4. Смесата ставете ја во тркалезен калап обложен со хартија за печење.
  5. Печете 45 минути во рерна на 180 степени или додека јадењето убаво се запече.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: