Рецепти
Сок (сируп) од бозел Ана Ѓорова

Сокот од сирупот од бозел е одличен за прочистување на организмот и плуќата, против кашлици и респираторни проблеми

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 Литар)

Бозел(20 цветови )

Лимон(1 )

Шеќер(1/2 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Свежите цветови бозел потопете ги во ладна вода и оставете ги да отстојат 24 часа на ладно и темно место.
  2. По 24 часа во водата со бозелот исцедете го лимонот, додајте го шеќерот, промешајте и оставете да отстои уште 24 часа.
  3. Сирупот повремено мешајте го бидејќи треба шеќерот целосно да се растопи.
  4. По 24 часа процедете го сирупот преку газа.
  5. Пијте го така што 1/3 чаша ќе ја наполните со добиениот сируп од бозел, а остатокот ќе го растворите со вода.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: