Рецепти
Тортиљи Ана Ристеска

Богата вечера од тортиљи со златна мешавина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи(1 Пакување)

Златна мешавина(1 Пакување)

Димена сланина(150 Грама)

Кечап

Домат(1 )

Сол

Бибер

Масло(6 Супени лажици)

Брашно(3 Супени лажици)

Млеко(400 Милилитри)

Јогурт(300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Златната мешавина се вари во солена вода околу 5-7 минути. Се процедува и кога малку ќе се олади се става заедно во сад со исечканата сланина, кечапот и доматот.
  2. Во меѓувреме се подготвува бешамелот.
  3. Прво се става зејтинот и брашното. Се пржи на тивко да се изедначи смесата. Се додава и млекото и се меша додека млекото почне да врие. Се додаваат и зачините. Се трга на страна и се додава и јогуртот. Се меша за да се изедначи смесата.
  4. Садот во кој ќе се печат тортиљите се премачкува со маргарин и преку тоа се става малку бешамел.
  5. Тортиљите се спремаат на тој начин што се полнат со златната мешавина, се виткаат како палчинки и се редат во садот.
  6. Одозгора се прелева со бешамелот, се става и рендан кашкавал и се пече на 180 степени околу 40 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: