Рецепти
Афион-колач со јагоди Ана Ристеска

Лесен пролетен десерт со свежи јагоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(100 Грама)

Шеќер(220 Грама)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Жолчка од јајце(4 )

Афион(150 Грама)

Мелени лешници(70 Грама)

Белка од јајце(4 )

Масло(1 Супена лажица)

Шлаг крем ванила(1 Пакување)

Крем сирење(20 Грама)

Свеж сок од лимон(од 1/2 лимон )

Јагоди

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Се мати маргаринот со шеќерот (120 г), па се додаваат жолчките, една по една, а полека и преостанатите состојки. На крај се меша со рака, потоа се прави снег од белките и се се меша заедно.
  2. Смесата се става во подмачкана и набрашнета тепсија, па се пече на 170 степени околу 20 минути.
  3. За крем се мати шлагот, се додава шеќер, ванилин шеќер (1 пакување) и лимонов сок и сирењето.
  4. Кремот се мачка врз испечениот колач, па се ставаат јагодите или по желба некое друго овошје.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: