Рецепти
Афион-колач со јагоди Ана Ристеска

Лесен пролетен десерт со свежи јагоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(100 Грама)

Шеќер(220 Грама)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Жолчка од јајце(4 )

Афион(150 Грама)

Мелени лешници(70 Грама)

Белка од јајце(4 )

Масло(1 Супена лажица)

Шлаг крем ванила(1 Пакување)

Крем сирење(20 Грама)

Свеж сок од лимон(од 1/2 лимон )

Јагоди

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Се мати маргаринот со шеќерот (120 г), па се додаваат жолчките, една по една, а полека и преостанатите состојки. На крај се меша со рака, потоа се прави снег од белките и се се меша заедно.
  2. Смесата се става во подмачкана и набрашнета тепсија, па се пече на 170 степени околу 20 минути.
  3. За крем се мати шлагот, се додава шеќер, ванилин шеќер (1 пакување) и лимонов сок и сирењето.
  4. Кремот се мачка врз испечениот колач, па се ставаат јагодите или по желба некое друго овошје.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: