Рецепти
Авганистански ќебапи Ана Ѓорова

Пржени ќебапчиња со компир и магдонос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(250 Грама)

Компир(5-6 )

Магдонос(1 Китка)

Кромид(1 Главица)

Вегета(1 Супена лажица)

Жолчка од јајце(3 )

Белка од јајце(1 )

Презла(30-50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Компирите сварете ги и изрендајте ги, а потоа измешајте ги со меленото месо, исечканиот магдонос, ренданиот кромид, жолчките и лажицата вегета.
  2. Убаво соединете ја сместа со дланките, формирајте ќебапчиња и намачкајте ги со смеса од матена белка и презла.
  3. Ќебапчињата пржете ги од двете страни додека не добијат убава светлокафена боја. Послужете ги со кромид, буковец, вегета или свежа салата по вкус.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: