Рецепти
Бабин колач со јаболко Ана Ѓорова

Едноставен, но вкусен колач со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(5 )

Сода бикарбона(2 Кафени лажици)

Шеќер(500 Грама)

Јајце(3 )

Масло(350 Милилитри)

Брашно(350 Грама)

Мармалад од кајсии(200 Грама)

Мелени ореви(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Јаболките излупете ги и изрендајте ги на покрупно во правоаголна тава за печење. Наросете ги со содата бикарбона и со шеќерот и оставете ги да отстојат 1 час, повремено мешајќи ги.
  2. Јајцата изматете ги со миксер. Откако ќе ги изматите јајцата, додајте ги брашното и маслото и мешајте додека смесата се соедини.
  3. Смесата додајте ја во тавата со јаболките и мешајте да се соедини, па печете ја 40 минути во рерна на 200 степени.
  4. Топлиот колач премачкајте го со мармалад од кајсии и наросете го со мелени ореви или со шеќер во прав.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: