Рецепти
Бабини колачиња Ана Ѓорова

Традиционален балкански рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Масло(100 Милилитри)

Шеќер(200 Грама)

Брашно(450 Грама)

Прашок за печиво(0.5 Пакување)

Џем од малини(2 Кафени лажици)

Нутела крем(2 Кафени лажици)

Ореви(2 Кафени лажици)

Лешник(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Скршете ги јајцата во еден сад, додајте го шеќерот и почнете да матите со миксерот, па потоа додајте го маслото и продолжете додека не добиете густа пена.
  2. Во брашното додајте го прашокот за печиво, измешајте и додајте го во матените јајца и мешајте со раце додека да добиете смеса која нема да се лепи.
  3. Од добиената смеса, правите топчиња и ги редите во намачкана тава и на секое топче му правите дупка во средината и го филувате со еурокрем, мармалад, џем, сечкани ореви, лешници и сè што сакате по желба.
  4. Печете на 180 степени околу 10 до 15 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: